Albergini beteak laberik gabe / Berenjenas rellenas sin horno
Osagaiak / Ingredientes:
🍆 Tipula / Cebolla
🍆 Piper gorria / Pimiento rojo
🍆 Piper berdea / Pimiento verde
🍆 Heura edo edozein proteina begetal / Heura o cualquier proteína vegetal
🍆 Etxeko tomate saltsa / Salsa de tomate casera
🍆 Gazta beganoa (aukeran) / Queso vegano (opcional)
🍆 Gatza / Sal
🍆 Oliba olio birgin extra / AOVE
🍆 Piper berdea / Pimiento verde
🍆 Heura edo edozein proteina begetal / Heura o cualquier proteína vegetal
🍆 Etxeko tomate saltsa / Salsa de tomate casera
🍆 Gazta beganoa (aukeran) / Queso vegano (opcional)
🍆 Gatza / Sal
🍆 Oliba olio birgin extra / AOVE
Nola egin / Preparación
1. Alberginiak garbitu, erditik moztu, labanarekin ebaki batzuk egin, gatza eta olioa bota eta mikrouhinean sartu 15 minutuz potentzia topearekin. Limpiar las berenjenas, cortarlas por la mitad, hacerle unos cortes con el cuchillo, echar sal y aceite y al microondas durante 15 minutos con la máxima potencia.
2. Zartagian olio apur batean kipula zatitxoetan erregosi. En una sartén, con un poco de aceite, cocinar la cebolla.
3. Piperra dadoetan moztu eta zartagira erantsi. Gatza bota. Cortar el pimiento en dados y añadirlo a la sartén. Salar.
4. Piperra egitear dagoenean, proteina begetala eta tomatea erantsi eta estalita 5 minutuz kozinatu. Cuando el pimiento está casi hecho, añadir la proteína vegetal y el tomate, tapar, y cocinar durante 5 minutos.
5. Alberginiak eginda daudenean, barruko haragia atera, zatitu eta zartagira erantsi. Cuando las berenjenas estén hechas, vaciarlas y añadir la carne (de la berenjena, que aquí somos veganas🌱) a la sartén.
6. Alberginiak bete, gaztaz estali eta pare bat minutuz mikrouhinean sartu gazta urtu dadin. Rellenar las berenjenas, echarles un poco de queso vegano y al micro durante un par de minutos o hasta que se funda el queso.
7. ON EGIN!!!
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