Baina-patatak / Judías verdes con patatas

Osagaiak / Ingredientes (4 personas)
  • 500 gramo baina / 500 gramos de judías verdes
  • 4 patata txiki / 4 patatas pequeñas
  • Tipula bat / Una cebolla
  • Bi eskukada lenteja gorri / Dos puñados de lentejas rojas
  • Gatza / Sal
  • Oliba olioa / Aceite de oliva
  • Piperbeltza / Pimienta negra
  • Kutxarekada erdi miso / Media cucharada de miso
Nola egin / Preparación
  1. Tipula fin-fin moztu eta olio pixka batekin salteatu. Cortar la cebolla en rodajas finas y saltearla con un poco de aceite.
  2. Patatak garbitu, zuritu (nahi izanez gero) eta dadoetan moztu. Lavar, pelar (si se quiere) y cortar las patatas en cubitos.
  3. Patatak, gatza eta piperbeltza erantsi, eta pixka bat salteatu. Añadir sal y pimienta, y saltear las patatas junto con la cebolla.
  4. Patatak urarekin estali eta irakinaldi labur bat eman. Tapar las patatas con agua y darles un corto hervor.
  5. Bainak moztu eta garbitu, eta kazolara erantsi. Lavar y cortar las judías verdes y añadirlas a la cazuela.
  6. Lenteja gorriak erantsi eta irakinaldi bat eman, dena sukaldatu arte. Añadir las lentejas rojas y cocinarlo hasta que todo esté en su punto.
  7. Gatza eta piperbeltza gehitu, beharrezkoa bada. Añadir sal y pimienta si es necesario.
  8. Irakinaldia gelditzean, misoa disolbatu. Cuando el hervor pare, disolver el miso. 
  9. Platerean zerbitzatu, eta ON EGIN! Emplatarlo y... ¡BUEN PROVECHO!





PD: Lenteja gorrien kantitatea, platerari eman nahi zaion proteinaren arabera alda daiteke. Se puede cambiar la cantidad de las lentejas rojas, según la cantidad de proteína que se le quiera poner al plato.

Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

"Pixka bat denetik" hanburgesak / Hamburguesas "un poco de todo"

Karbonara pasta brokoliarekin / Pasta carbonara con brócoli

Pasta arrosa / Pasta rosa