"Pixka bat denetik" hanburgesak / Hamburguesas "un poco de todo"
Osagaiak / Ingredientes (7 hanburgesa/hambuerguesas)
Nola egin / Preparación
- 1.5 piper berde / 1.5 pimiento verde
- 3 txanpinoi handi / 3 champiñones grandes
- Tipula erdia / Media cebolla
- Tomate handi bat / Un tomate grande
- Bi kutxarekada eta erdi garbantzu / Dos cucharadas y media de garbanzos
- 6 kutxarekada olo irin / 6 cucharadas de harina de avena
- Kutxarekada bat gari irin / Una cucharada de harina de trigo
- Gatza / Sal
- Oliba olioa / Aceite de oliva
- Piperbeltza / Pimienta
- Baratxuri hautsa / Ajo en polvo
- Ogi birrindua / Pan rallado
Nola egin / Preparación
- Tipula eta piperra moztu (tipula tiratan eta piperra laukitxoetan) eta olio pixka batekin sutan jarri. Cortar la cebolla y el pimiento (la cebolla en tiras y el pimiento en cuadritos) y ponerlo al fuego con un poco de aceite.
- Tipula eta piperra erdi-eginda daudenean, txanpinoiak laminatan moztu eta zartagira erantsi. Cuando la cebolla y el pimiento estén medio-hechos, cortas los champiñones en láminas y añadirlos a la sartén.
- Tomatea dado txikietan moztu, eta gainontzekoari erantsitakoan, sua igo. Cortar el tomate en daditos, añadirlo a la sartén y subir el fuego.
- Su altuan eduki ura askatzeko; gatza, piperbeltza eta baratxuri hautsa erantsi, nahi adina. Mantenerlo a fuego alto para que pierda agua; añadirle sal, pimienta y ajo en polvo al gusto.
- Garbantzuak errotatxo batean irindu eta bol batean urarekin nahastu ( ur dezente, tortila begano bat egiteko baino gehiago; basokada bat inguru). Barazkiak bertara gehitu. Con la ayuda de un molinillo, hacer harina de garbanzos, mezclarlo con agua y añadirle las verduras.
- Dena ondo nahastu eta zartagira bota, pixkanaka, ura galdu dezan; masa pastoso bat sortzen joan dadin. Mezclarlo todo bien y hecharlo a la sartén, para que pierda agua y consigamos una masa pastosa.
- Nahi dugun konsistentziako masa lortutakoan, berriro ere bolera bota, eta olo zein gari irina bota, hanburgesen masaren konsistentzia lortu arte. Cuando tengamos la masa deseada, verter la mezcla en el bol e ir añadiendo harina (tanto de avena como de trigo) hasta que tengamos la consistencia deseada.
- Platertxo batean ogi birrindua jarri, eskuekin masa zati bati hanburguesa forma eman eta ogi birrinduarekin inguratu. Poner pan rallado en un platito, coger un poco de masa, darle forma de hamburguesa y cubrirlo con pan rallado.
- Zartagia olio pixka batekin su altuan berotzen jarri eta berotu denean, hanburgesak egin bi aldetatik (2-3 minutu alde bakoitzetik). Calentar la sartén con un poco de aceite y hacer las hamburguesas por los dos lados (2-3 minutos por cada lado).
- Nahi denarekin lagundu eta ON EGIN! Ñam! Acompañarlo con lo que se quiera y ¡BUEN PROVECHO! ¡Ñam!
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