Karbonara pasta brokoliarekin / Pasta carbonara con brócoli

Osagaiak / Ingredientes (4 personas)

  • 250 gramo pasta (lenteja gorrizkoa) / 250 gramos de pasta de lentejas rojas
  • Koko kremazko lata bat / Una lata de crema de coco
  • Tipula eta erdi / Una cebolla y media
  • 250 gramo ostra perretxiku / 250 gramos de setas ostra
  • 10 baratxuri ale / 10 dientes de ajo
  • 2 brokoli / 2 brócolis
  • Gatza / Sal
  • Oliba olio birgin extra / Aceite de oliva virgen extra
  • Piperbeltza / Pimienta negra

Nola egin / Preparación

  1. Labea berotu. Calentar el horno.
  2. Perretxikuak garbitu, tiratan moztu eta labeko bandeja batean jarri baratxuri pikatuarekin, gatzarekin eta olioarekin, doratu arte. Limpiar las setas, cortarlas en tiras y ponerlas en una bandeja de horno junto con los ajos picados, aceite y sal, hasta que se doren.
  3. Tipula tiratan moztu eta potxatu. Cortar la cebolla en tiras y pocharla.
  4. Perretxikuak eta tipula zartarian elkartu, eta koko krema erantsi. Juntar las setas y la cebolla en una sartén y añadir la crema de coco.
  5. Zartariko nahasketa pixka bat erreduzitu arte itxaron eta pasta egosi ostean, erantsi. Esperar hasta que la mezcla de la sartén se reduzca un poco, y cuando la pasta esté cocida, añadirla.
  6. Brokolia zatitxotan moztu, eta labeko bandejan jarri, gatza, olioa eta piperbeltzarekin, 220ºC-tan. Cortar el brócoli en trocitos y ponerlo en la bandeja del horno con sal, aceite y pimienta a 220ºC.
  7. Brokolia doratzen ari denean, labetik atera. Cuando el brócoli comience a dorarse, sacarlo del horno.
  8. Platerean zerbitzatu, eta pastari piperbeltz pixka bat erantsi. Servirlo junto con un poco de pimienta negra.
  9. ON EGIN!!!

Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

"Pixka bat denetik" hanburgesak / Hamburguesas "un poco de todo"

Baina-patatak / Judías verdes con patatas

Pasta arrosa / Pasta rosa