Karbonara pasta brokoliarekin / Pasta carbonara con brócoli
Osagaiak / Ingredientes (4 personas)
- 250 gramo pasta (lenteja gorrizkoa) / 250 gramos de pasta de lentejas rojas
- Koko kremazko lata bat / Una lata de crema de coco
- Tipula eta erdi / Una cebolla y media
- 250 gramo ostra perretxiku / 250 gramos de setas ostra
- 10 baratxuri ale / 10 dientes de ajo
- 2 brokoli / 2 brócolis
- Gatza / Sal
- Oliba olio birgin extra / Aceite de oliva virgen extra
- Piperbeltza / Pimienta negra
Nola egin / Preparación
- Labea berotu. Calentar el horno.
- Perretxikuak garbitu, tiratan moztu eta labeko bandeja batean jarri baratxuri pikatuarekin, gatzarekin eta olioarekin, doratu arte. Limpiar las setas, cortarlas en tiras y ponerlas en una bandeja de horno junto con los ajos picados, aceite y sal, hasta que se doren.
- Tipula tiratan moztu eta potxatu. Cortar la cebolla en tiras y pocharla.
- Perretxikuak eta tipula zartarian elkartu, eta koko krema erantsi. Juntar las setas y la cebolla en una sartén y añadir la crema de coco.
- Zartariko nahasketa pixka bat erreduzitu arte itxaron eta pasta egosi ostean, erantsi. Esperar hasta que la mezcla de la sartén se reduzca un poco, y cuando la pasta esté cocida, añadirla.
- Brokolia zatitxotan moztu, eta labeko bandejan jarri, gatza, olioa eta piperbeltzarekin, 220ºC-tan. Cortar el brócoli en trocitos y ponerlo en la bandeja del horno con sal, aceite y pimienta a 220ºC.
- Brokolia doratzen ari denean, labetik atera. Cuando el brócoli comience a dorarse, sacarlo del horno.
- Platerean zerbitzatu, eta pastari piperbeltz pixka bat erantsi. Servirlo junto con un poco de pimienta negra.
- ON EGIN!!!

Iruzkinak
Argitaratu iruzkina