Pasta arrosa / Pasta rosa

Osagaiak / Ingredientes (2 pertsona / personas)
  • 200 gramo pasta / 200 gramos de pasta
  • Tipula bat / Una cebolla
  • Piper berde erdia / Medio pimiento verde
  • 3 txanpinoi handi / 3 champiñones grandes
  • 100 gramo intxaur / 100 gramos de nueces
  • Erremolatxa zatitxo bat / Un trocito de remolatxa
  • Tamaria / Tamari
  • Oliba olioa / Aceite de oliva
  • Baratxuri ale txiki bat / Un diente de ajo pequeño
Nola egin / Preparación
Pasta / Pasta
  1. Pasta egosi behar duen denboran. Cocer la pasta hasta que esté hecha.
  2. Xukadera baten laguntzarekin ura kendu eta kazola batean jarri, tamaria eta olioarekin, beroa mantendu eta ez itsasteko. Escurrir la pasya y ponerlo en una cazuela, junto con aceite y tamari, para que se mantenga caliente y no se pegue.
Saltsa arrosa / Salsa rosa
  1.  Intxaurrak (edo edozein fruitu lehor) aurreko egunean beratzen jarri eta 12 ordu inguruz eduki. Remojas las nueces (o los frutos secos que queráis) por lo menos durante 12 horas.
  2.  Intxaurrak xukatu, eta ontzi batera bota, baratxuriarekin eta erremolatxarekin batera. Escurrir las nueces y ponerlas en un recipiento junto con el ajo y la remolacha.
  3. Aurreko nahasketari ur pixka bat eta gatza gehitu, eta batitu, gustuko konsistentzia lortu arte. Añadir agua (al gusto) y sal a la mezcla anterior, y batir, hasta conseguir la consistencia deseada.
 Barazkiak / Las verduras
  1. Tipula fin-fin moztu eta zartagian jarri olio pixka batekin, su altuan. Cortar la cebolla en tiras finas y hecharla a una sartén junto con un poco de aceite, a fuego alto.
  2. Tipula pixka bat egiten denean, piperra tiratan moztu eta zartagira erantsi. Cuando la cebolla se haga un poco, cortar el pimiento en tiras y añadirlo a la sartén.
  3. Sua pixka bat jaitsi eta tamaria erantsi, barazkiak zartagira ez itsasteko. Bajar un poco el fuego y medio-cubrir la mezcla con tamari, para que no se peguen las verduras.
  4. Ia eginda dagoenean, txanpinoiak laminatan moztu eta zartagira bota. Cuando esté todo casi hecho, cortas los champiñones en láminas y hecharlas a la sartén.
  5. Su baxuan eduki, dena ondo egin arte. Tenerlo a fuego bajo hasta que todo se haga bien. 
Zerbitzatzea / Servir 
  1. Platerean pasta jarri, inguruan gehiago eta erdian gutxiago jarriz. Poner la pasta en un plato, poniendo más en los bordes y menos en la mitad.
  2. Saltsa arrosa bota erdiko zuloan. Verter la salsa en el agujero de la mitad.
  3. Saltsaren gainean barazkiak jarri. Colocar las verduras encima de la salsa.
  4. ON EGIN! Ñam! ¡BUEN PROVECHO! ¡Ñam!
 

Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

"Pixka bat denetik" hanburgesak / Hamburguesas "un poco de todo"

Karbonara pasta brokoliarekin / Pasta carbonara con brócoli