Pasta arrosa / Pasta rosa
Osagaiak / Ingredientes (2 pertsona / personas)
Pasta / Pasta
- 200 gramo pasta / 200 gramos de pasta
- Tipula bat / Una cebolla
- Piper berde erdia / Medio pimiento verde
- 3 txanpinoi handi / 3 champiñones grandes
- 100 gramo intxaur / 100 gramos de nueces
- Erremolatxa zatitxo bat / Un trocito de remolatxa
- Tamaria / Tamari
- Oliba olioa / Aceite de oliva
- Baratxuri ale txiki bat / Un diente de ajo pequeño
Pasta / Pasta
- Pasta egosi behar duen denboran. Cocer la pasta hasta que esté hecha.
- Xukadera baten laguntzarekin ura kendu eta kazola batean jarri, tamaria eta olioarekin, beroa mantendu eta ez itsasteko. Escurrir la pasya y ponerlo en una cazuela, junto con aceite y tamari, para que se mantenga caliente y no se pegue.
- Intxaurrak (edo edozein fruitu lehor) aurreko egunean beratzen jarri eta 12 ordu inguruz eduki. Remojas las nueces (o los frutos secos que queráis) por lo menos durante 12 horas.
- Intxaurrak xukatu, eta ontzi batera bota, baratxuriarekin eta erremolatxarekin batera. Escurrir las nueces y ponerlas en un recipiento junto con el ajo y la remolacha.
- Aurreko nahasketari ur pixka bat eta gatza gehitu, eta batitu, gustuko konsistentzia lortu arte. Añadir agua (al gusto) y sal a la mezcla anterior, y batir, hasta conseguir la consistencia deseada.
- Tipula fin-fin moztu eta zartagian jarri olio pixka batekin, su altuan. Cortar la cebolla en tiras finas y hecharla a una sartén junto con un poco de aceite, a fuego alto.
- Tipula pixka bat egiten denean, piperra tiratan moztu eta zartagira erantsi. Cuando la cebolla se haga un poco, cortar el pimiento en tiras y añadirlo a la sartén.
- Sua pixka bat jaitsi eta tamaria erantsi, barazkiak zartagira ez itsasteko. Bajar un poco el fuego y medio-cubrir la mezcla con tamari, para que no se peguen las verduras.
- Ia eginda dagoenean, txanpinoiak laminatan moztu eta zartagira bota. Cuando esté todo casi hecho, cortas los champiñones en láminas y hecharlas a la sartén.
- Su baxuan eduki, dena ondo egin arte. Tenerlo a fuego bajo hasta que todo se haga bien.
- Platerean pasta jarri, inguruan gehiago eta erdian gutxiago jarriz. Poner la pasta en un plato, poniendo más en los bordes y menos en la mitad.
- Saltsa arrosa bota erdiko zuloan. Verter la salsa en el agujero de la mitad.
- Saltsaren gainean barazkiak jarri. Colocar las verduras encima de la salsa.
- ON EGIN! Ñam! ¡BUEN PROVECHO! ¡Ñam!
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina